ScanoGraphics :: Webwinkel algemeen :: Succesvolle webwinkel deel 3

Succesvolle webwinkel deel 3

Succesvolle webwinkel deel 3
Categorie: Webwinkel algemeen
Geplaatst: 01-09-2010 15:14:14
Keer bekeken: 2066
Commentaar: 0 [Verstuur]
Samenvatting: Van conceptidee tot succesvolle webwinkel in enkele stappen. Bewezen strategieŽn voor vergroting van e-commerce verkoop.

Belangrijke stappen die leiden tot e-commerce succes

Bewezen strategieŽn voor vergroting van verkoop,
die online winkeleigenaren vaak vergeten,
en die van bezoekers klanten maakt.

In het vorige artikel (deel 2) keken we naar de overgang vanaf de productpagina naar het begin van het afrekentraject.
Op het moment van in het afrekentraject 'gefilterd' te zijn, dient u potentiŽle klanten door het traject heen te leiden en ze gefocust te houden op afronding ervan.
  1. Verstrek assistentie
  2. Elke klant is tot op bepaalde hoogte terughoudend om via internet artikelen te kopen, dus het is enorm belangrijk om hem te verzekeren van zijn veiligheid tijdens het afrekenen.

  3. Eenvoudige manier om problemen door te geven
  4. Hoe waterdicht en gestroomlijnd uw afrekentraject ook is, u komt altijd gebruikers tegen die problemen hebben. Het aanbieden van eenvoudige, toegankelijke ondersteuning vergroot de kans de verkoop te behouden. Des te sneller de ondersteuning is, des te groter de kans is dat er gebruik van wordt gemaakt. Overweeg een telefoonnummer voor support te tonen, gebruik Live Chat of toon een link naar contactinformatie en/of veel gestelde vragen op uw afrekenpagina's.

  5. Gebruiksvriendelijkheid
  6. Winkels die alleen met behulp van bepaalde instellingen of programma's zoals Active X en Flash functioneren zorgen hoogstwaarschijnlijk voor lagere conversies. Houd het eenvoudig. Zorg ervoor dat uw site door meerdere browsers en met meerdere schermresoluties bekeken kan worden. Want als uw site niet bekeken kan worden, dan kan er ook niet gekocht worden!

  7. Web analytics
  8. Testen is vereist om uit te vinden wat werkt en wat niet werkt, meet tools stellen u in staat dit te doen. Web analytics programma's kunnen exacte informatie verstrekken over uw het browse gedrag van uw bezoeker en het is mogelijk de herkomst van uw bezoekers vast te stellen, conversie ratios in te zien in relatie tot sleutelwoorden, zoekmachines, marketiong campagnes, betaal-per-klik campagnes etc.

  9. Zorg voor een conversie backup
  10. Een conversie ratio van 1 - 5% betekent dat 95 - 99% van uw bezoekers verloren is, lees: geen aankoop verricht. Onderzoek wijst uit dat de meeste mensen online productonderzoek doen alvorens tot aankoop te komen. Dus geef deze personen een reden om hun gegevens door te geven om in contact met ze te blijven. Enkele redenen: een nieuwsbrief, gratis e-book of audio bestand, eerste aankoop korting, eenvoudige toegang tot verkoopondersteuning, etc.
EfficiŽnte klanten conversie kent in geen geval een kant-en-klare oplossing en het varieert per site en per branche. De in onze artikelen genoemde stappen bieden daarom geen 100% garantie maar wel de mogelijkheid om in basis uw conversie te verbeteren.

Commentaar op Succesvolle webwinkel deel 3

Reageer als eerste op dit artikel!

Deel commentaar

Uw naam: *
Commentaar: *
Let op: HTML Markup wordt automatisch verwijderd.
De mogelijkheid om URL's te vermelden is uitgeschakeld door de administrator.
*
Voer de tekens in die u ziet in de onderstaande afbeelding.
(als u hier geen afbeelding ziet, schakel dan afbeeldingen tonen in uw webbrowser in en laad deze pagina opnieuw):