ScanoGraphics :: Webwinkel SEO :: Voorkom oplichting, hoe herken je nep SEO resultaten

Voorkom oplichting, hoe herken je nep SEO resultaten

Voorkom oplichting, hoe herken je nep SEO resultaten
Categorie: Webwinkel SEO
Geplaatst: 03-09-2010 13:15:56
Keer bekeken: 4736
Commentaar: 2 [Lees/Verstuur]
Samenvatting: Op de eerste plaats bij zoekresultaten verschijnen is niet controleerbaar en als je dit als enige succesfactor beschouwt van uw online marketing, zelfs geheel overbodig.

Kort geleden ontvingen we een mail van een kennis die werkt bij een bedrijf in duurzame energie. Hij was gebeld door een SEO (zoekmachine optimalisatie) verkoper en ontving daarvan een offerte. De offerte bevatte een aanbieding van hun online marketing methodiek die 20, eerste plaats zoekresultaten garandeerde. Om dit kracht bij te zetten hadden ze ook een voorbeeld van rankings van oude klanten bijgevoegd.

Wat ons het meeste irriteerde is niet dat een SEO bedrijf zoekmachine resultaten niet kan controleren maar dat ze eerste plaats zoekresultaten garanderen. Als u ooit zo'n voorstel krijgt dan zal het bedrijf hoogstwaarschijnlijk niet van meerwaarde zijn voor uw onderneming. Waarom vraagt u zich af?
  • U weet niet of u 20 plaatsen krijgt die verkeer genereren of juist 20 woorden waarbij er geen concurrentie is.
  • Niemand controleert zoekmachine resultaten behalve de zoekmachine zelf.
  • Rankings zijn alleen cosmetisch en garanderen geen ROI (Return of investment)
We voerden een eenvoudige controle uit op enkele van de voorbeeld klanten van het SEO bedrijf en ontdekten snel dat de top-3 klanten uit hun offerte nauwelijks tot geen verkeer/bezoekers ontvangen. Zoekmachine rankings zijn leuk om te hebben maar een ROI in de vorm van bezoekers is iets wat winkeleigenaren als betere investering zouden moeten zien. Als ik eigenaar zou zijn van dat SEO bedrijf dan liet ik mijn verkoopteam geen ranking rapporten sturen omdat
  • je alleen onwetende klanten krijgt die de waarde van verkeer niet weten in te schatten en het is moeilijk om daarmee je business te laten groeien
  • je krijgt geen klanten die bereid zijn geld voor goede diensten te betalen
  • mensen dagelijks wijzer worden over SEO en zich beginnen te realiseren dat zoekmachine marketing het meest rendabel is vanuit holistische/over all benadering in plaats van slechts een factor van succes (rankings)
Indien je SEO diensten wilt verkopen promote dan
  • gebruikersactiviteit op sites van klanten, bijvoorbeeld verkeersstatistieken, tijd op site, bounce ratio etc.
  • conversie ratios, werden conversies/verkopen vergroot?
  • het aantal pagina's dat door zoekmachines werd geïndexeerd voor en na verrichting van SEO werkzaamheden, werd het mogelijk om meer zichtbaarheid te genereren voor zoekende internetters?
  • welke andere gebieden zijn interessant om te melden waar wordt succes bereikt?
Het meest belangrijke om te tonen zijn tastbare waardes die een return of investment aangeven. Ondanks dat zoekmachine resultaten nog steeds van waarde zijn, garanderen rankings op zich resultaat en als u een ondernemer daar zich te veel door laat leiden als het enige/belangrijkst meetbare betreffende online marketing succes dan neem je jezelf in de maling.

Commentaar op Voorkom oplichting, hoe herken je nep SEO resultatenReita 24-08-2012 15:07:21
Uw artikel heeft mij enorm geholpen. Ik ben onlangs opgelicht door een SEO internet marketing bedrijf. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn schade wordt vergoedt? En hoe voorkom ik oplichting in de toekomst?
Admin 24-08-2012 15:19:46
Schadevergoeding, goede vraag en een moeilijk pad - in ieder geval de leveringsvoorwaarden eens goed bekijken van de leverancier en mogelijk -bij grote gederfde schade- jurdisch advies inwinnen.

Oplichting/teleurstelling voorkomen is in beginsel iets wat ook bij de klant zelf ligt; vraag wat er geleverd wordt en wat er gebeurt als men in gebreke blijft.
Vraag om referenties en neem daar contact mee op. Stel duidelijke, haalbare en heldere doelstellingen op en vraag de leverancier of dat haalbaar is. Stel jezelf continue de vraag of je er (nog) vertrouwen in hebt en stel anders vragen.
Krijg je geen of onvoldoende antwoord, geef dat dan aan en verbreek anders de werkrelatie.


Deel commentaar

Uw naam: *
Commentaar: *
Let op: HTML Markup wordt automatisch verwijderd.
De mogelijkheid om URL's te vermelden is uitgeschakeld door de administrator.
*
Voer de tekens in die u ziet in de onderstaande afbeelding.
(als u hier geen afbeelding ziet, schakel dan afbeeldingen tonen in uw webbrowser in en laad deze pagina opnieuw):