ScanoGraphics :: Webwinkel algemeen :: Succesvolle webwinkel deel 1

Succesvolle webwinkel deel 1

Succesvolle webwinkel deel 1
Categorie: Webwinkel algemeen
Geplaatst: 01-09-2010 14:52:57
Keer bekeken: 5270
Commentaar: 1 [Lees/Verstuur]
Samenvatting: Van conceptidee tot succesvolle webwinkel in enkele stappen. Bewezen strategieŽn voor vergroting van e-commerce verkoop.

Belangrijke stappen die leiden tot e-commerce succes

Bewezen strategieŽn voor vergroting van verkoop,
die online winkeleigenaren vaak vergeten,
en die van bezoekers klanten maakt.
 1. Ken uw conversie ratio
 2. Als u zoals de meeste winkeleigenaren bent dan probeert u verkoop te vergroten door meer bezoekers te krijgen; u spendeert een grote hoeveelheid tijd, inzet en geld aan zoekmachine-optimalisatie, betaal-per-klik advertenties en andere vormen van adverteren om mensen naar uw site te trekken ... en u heeft geen idee wat de conversie ratio is of wat bezoekers precies doen als ze op uw website belanden. Wanneer u geld uitgeeft om bezoekers op uw website te krijgen en u heeft uw conversie ratio niet gemaximaliseerd dan verspilt u geld.
  Uw conversie ratio is de sleutel naar winst en het meest belangrijke getal wat u moet weten over uw site. Om uw conversie ratio vast te stellen neemt u het aantal bestellingen wat u per maand ontvangt, deel dit door het aantal unieke bezoekers per maand en vermenigvuldig dat met 100. Als voorbeeld: u heeft vorige maand 120 bestellingen binnengekregen met 10.000 unieke bezoekers, dan ziet uw conversie ratio er als volgt uit:

  120 : 10.000 x 100 = 1,2%

  Onderzoek wijst uit dat een gemiddelde conversie ratio 1,8% is terwijl in zijn algemeenheid ratios lopen van 0,5 tot 5%. Bekendheid en sturing van uw conversie ratio stelt u in staat de effecten van veranderingen in uw webwinkel te herkennen en wat dit voor gevolgen heeft op aankopen van klanten. U kunt dan veranderingen doorvoeren waarvan u verwacht dat ze de conversie verhogen en de volledige impact voorzien.

 3. Identificeer uw doelmarkt(en) en kom de vraag tegemoet
 4. De Amerikaanse auteur Washington Irving schreef ooit, "Grote denkers hebben doelstellingen, anderen hebben wensen" en dit geldt ook voor webwinkels. Een goed gestructureerde e-commerce website dient de bezoeker natuurlijk mee te voeren vanaf de binnenkomst tot en met de voltooing terwijl hij/zij wordt geholpen door aanwijzingen en vertrouwensverhoging.

  Het probleem met het behalen van een doelstelling treedt vaak op wanneer er verschillende doelmarkten en/of concurrerende doelstellingen zijn. Tekstverwerkings-software bijvoorbeeld, dit is een product dat een grote horizontale markt aanspreekt; bedrijven, scholen, overheidsinstellingen, studenten etc. en de toepassing van de software is bij elk marktsegment anders.

  Als uw bedrijf verschillende markten aanspreekt, zorg er dan voor dat u ze duidelijk herkent en maak stroomschema's voor ieder apart. Het stroomschema moet aangeven waar bezoekers starten op uw website en welk proces ze doorgaan voordat ze een gewenste actie uitvoeren. Maak aparte secties in uw webwinkel voor elke markt en voorzie die van relevante informatie, producten en content om ze te filteren/leiden naar een eind-doelstelling. U kunt web analyse software gebruiken (later besproken) om vast te stellen in welk deel van het proces mensen afhaken waarna veranderingen kunnen worden aangebracht die de kans dat ze een gewenste actie uitvoeren vergroten.

  Dezelfde manier geldt als uw webwinkel een enkele doelstelling heeft, maak ook dan een stroomschema en filter/leidt bezoekers door uw website met duidelijke aanwijzingen.

 5. Web inhoud
 6. Nadat u uw doelpubliek en gewenste doelstellingen heeft geÔdentificeerd is het van belang relevante web inhoud (teksten, afbeeldingen) te genereren die bezoekers aanspreekt en motiveert een bepaalde actie te ondernemen. Om vast te stellen wat effici&eumlnte web content is maakt u verschillende pagina's en monitort u de klanten conversie om te bepalen wat wel en wat niet werkt. Zoals vele marketing experts aangeven, zijn de drie geheimen van marketing succes: test, test en test.

 7. Maak het eenvoudig om producten te vinden
 8. Een bezoeker kan niet kopen wat hij niet kan vinden, dus zorg ervoor dat uw producten eenvoudig geÔdentificeerd en gelocaliseerd kunnen worden. Veel verkocht, gerelateerde producten en nieuwe producten zijn goede methodes om specifieke producten uit te lichten terwijl zoeken de nummer 1 methode is die gebruikt wordt om producten te vinden.

  Categorie structuur
  Zet uw categorie structuur op in overeenstemming met uw doelmarkt(en) en zorg ervoor dan de benaming intuÔtief is.

  Site zoeken
  Zoeken is de nummer 1 methode die gebruikt wordt door bezoekers van e-commerce sites om producten te traceren die ze niet direct kunnen vinden, de kans is groot dat ze naar een andere site gaan als ze de zoekmogelijkheid niet hebben. Zorg ervoor dat het zoekgedeelte duidelijk zichtbaar is bovenaan iedere pagina en zorg ervoor dat zoeken accurate resultaten oplevert.

 9. Productomschrijvingen en vertoningen
 10. Wanneer een potentiŽle klant op uw productpagina belandt, dan stelt die een cruciale vraag: "Wil ik dit product?" U vergroot de kans tot aankoop als u een aansprekende presentatie van het product heeft waarmee een klant eenvoudig het product doorgrondt en aandacht krijgt voor de belangrijkste kenmerken ervan. Zorg er in aanvulling voor dat de 'Stop in winkelwagen' knop prominent en uitnodigend aanwezig is.
In het volgende artikel, deel 2 van deze reeks, kijken we naar het gebied tussen productvertoning en afrekenen om uw winst te maximaliseren.

Commentaar op Succesvolle webwinkel deel 1Sandra 08-09-2010 17:08:51
Erg informatief, dank voor het artikel.


Deel commentaar

Uw naam: *
Commentaar: *
Let op: HTML Markup wordt automatisch verwijderd.
De mogelijkheid om URL's te vermelden is uitgeschakeld door de administrator.
*
Voer de tekens in die u ziet in de onderstaande afbeelding.
(als u hier geen afbeelding ziet, schakel dan afbeeldingen tonen in uw webbrowser in en laad deze pagina opnieuw):