ScanoGraphics :: Webwinkel SEO :: Google paginasnelheid wordt bepaald door Page Rank toolbar

Google paginasnelheid wordt bepaald door Page Rank toolbar

Google paginasnelheid wordt bepaald door Page Rank toolbar
Categorie: Webwinkel SEO
Geplaatst: 02-09-2010 20:39:14
Keer bekeken: 4487
Commentaar: 2 [Lees/Verstuur]
Samenvatting: Google neemt nu ook paginasnelheid op als factor in haar algoritmen. De paginasnelheid wordt bepaald door gebruikers die uw site bezoeken met de Google Toolbar

Toen Google aankondigde dat ze officieel paginasnelheid opnemen als ranking factor bij het bepalen van zoekresultaten, vroegen we ons af hoe ze paginasnelheid vaststellen. Na een lange zoektocht via Google, konden we nog steeds geen eenduidig antwoord vinden op onze vraag.
Een paar weken geleden voerden we werkzaamheden uit bij een site van een van onze klanten waar bepaalde url's niet werden ge´ndexeerd door Google. De klant meldde dat zijn paginasnelheid statistieken in Google webmaster verbeterden van 3.5 sec. naar 1.5 seconden.
Interessant genoeg werden de URL's, van de pagina's waar door ons aan gewerkt werd, getoond als snelheidsvoorbeelden (dezelfde pagina's die we om te testen meerdere malen bezochten en verversden). De enige mogelijk voor Google om de snelheid van die pagina's te bepalen was door de Google Toolbar. Na wat speurwerk werd de volgende mededeling van Google gevonden:

"De laadtijd data stamt af van verzamelde informatie die ons wordt gestuurd door gebruikers van een site die de Google Toolbar hebben ge´nstalleerd."

Dus het is duidelijk, Google paginasnelheid wordt bepaald door de site laadtijd van gebruikers die de toolbar gebruiken. Als je een snelle verbinding hebt, gebruik dan ook de Google Toolbar terwijl je je eigen site bezoekt!

Commentaar op Google paginasnelheid wordt bepaald door Page Rank toolbarSdB 02-09-2010 20:57:14
Bedankt voor deze informatie, goed om te weten!
Stefan Blijk 03-09-2010 14:39:12
Ik vraag me alleen af in welke mate snelheid als factor wordt meegerekend? Zijn daar gegevens over bekend?


Deel commentaar

Uw naam: *
Commentaar: *
Let op: HTML Markup wordt automatisch verwijderd.
De mogelijkheid om URL's te vermelden is uitgeschakeld door de administrator.
*
Voer de tekens in die u ziet in de onderstaande afbeelding.
(als u hier geen afbeelding ziet, schakel dan afbeeldingen tonen in uw webbrowser in en laad deze pagina opnieuw):